Gjuteriet är den ledande branschtidningen inom nordisk gjuteriindustri.

Tidningen har funnits i över 100 år och är det självklara forumet för alla med koppling till gjuteribranschen. I tidningen varvas intressanta företagsreportage med branschnyheter, omvärldsanalyser och teknisk fördjupning. Gjuteriet kommer ut med sex nummer per år. Varje nummer distribueras i cirka 3 500 exemplar. Tidningen sprids både genom betalda prenumerationer och till medlemmarna inom yrkesföreningen Sveriges Gjuteritekniska Förening och branschorganisationen Svenska Gjuteriföreningen.

Gjuteriet distribueras inte bara till gjuterierna och dess anställda utan även till deras kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Några röster om tidningen:
”Gjuteriet är bra. Jag får många tidningar och Gjuteriet är en av de få jag läser. Tidningen är jordnära och begriplig.”
B-G Tummalid, gjutgodsinkopare, Cellwood

”Jag läser varenda liten sida i Gjuteriet, inte minst for att hänga med i vad som händer bland företagen i branschen.”
Anders Jendrot, försäljningsansvarig, VÅ Pressgjuteri

”Bra tidning som belyser många delar av gjuteribranschen. Perfekt redskap för mig som är ny i gänget.”
Joel Enhörning, vd, Byarums Bruk

”Gjuteriet är en fantastiskt bra tidning numera. Förr bladdrade man i den, nu läser man den.  Vi har en riktigt bra svensk facktidning!”
Peter Vomacka, vd, Hackås Pressgjuteri

”Vi annonserade nyligen for första gången i Gjuteriet. Flera intresserade hörde av sig direkt. Andra kunder tog upp det själva och kommenterade annonsen spontant. Den har givit bra genomslag. Folk läser annonserna.”
Roger Forsberg, Osborn International

”Det ar ett stort nöje att läsa Gjuteriet. Jag tycker väldigt mycket om den. Den ger ett vänligt intryck, är modern och är väldigt bra för bilden av den svenska gjuteriindustrin.”
Michael Franken, chefredaktör för tyska branschtidningen Giesserei

”Jag läser regelbundet gjuteritidskrifter från England, USA, Tyskland med flera länder.
Jag tycker ni ska vara stolta över Gjuteriet. Det är den tidskrift jag läser helst, för den är bäst.”
Jorgen Vogt Thinn, Norges Gjuteritekniska Forening

”Gjuteriet har genomgått ett fantastiskt lyft de senaste åren. Det måste vara den bästa gjuteritidskriften i Europa. Fina bilder och intressant text.”
Hans-Åke Sundberg, Husqvarna AB utveckling