Gjutna produkter med resurseffektiva tillverkningsprocesser och affärsmodeller

GRETA

GRETA-projektet ska ge Sveriges gjuteriindustri förutsättningar för en hållbar omställning med bibehållen konkurrenskraft. Målet är att ge svenska gjuterier verktyg för en hållbar omställning genom mer effektiv resursanvändning.

Nyheter om GRETA

Nya projekt på gång

den 20 juni 2022

Nya projekt på gång

Arbetet i GRETA-projektet leder kontinuerligt till nya projekt och aktiviteter.

Läs mer
GRETA på gjuteridagarna

den 20 juni 2022

GRETA på gjuteridagarna

Den 30 och 31 maj var det äntligen dags för Gjuteridagarna! Två härliga, fullspäckade dagar på Elmia med hela branschen på plats. Temat för andra sessionen var hållbarhet och där presenterades förstås GRETA-projektet. Många intressanta diskussioner och nya uppslag blev resultatet!

GRETA bjuder in till trendspaning!

den 24 mars 2022

GRETA bjuder in till trendspaning!

Arbetsgruppen för projektet GRETA välkomnar alla intresserade till webbinarium den 18 augusti, 25 augusti och 1 september 2022 (nya datum)! Vi ska göra en trendspaning och omvärldsbevakning inom följande teman; Drivkrafter och nyckeltal, Resurseffektiv energianvändning samt Resurseffektiv materialanvändning.

Läs mer

Kalendarium

18 augusti 13.00 – 14.30: Resurseffektiv materialanvändning

Henrik Borgström och Mahsa Saeidpour berättar om trender och aktiviteter för en mer resurseffektiv användning av metaller, legeringsämnen och formmaterial.

Klicka här för att ansluta till mötet

25 augusti 13.00 – 14.00: Drivkrafter och nyckeltal

Marie Bom berättar om vad som driver fram förändringar för ökad hållbarhet och hur tillverkningsföretag påverkas. Hon diskuterar också hur hållbarhet kan mätas och jämföras och vilka verktyg som idag finns tillgängliga.

Klicka här för att ansluta till mötet15 september 13.00 – 14.00: Resurseffektiv materialanvändning

Henrik Borgström berättar om trender och aktiviteter för en mer resurseffektiv användning av metaller och legeringsämnen.

Detta webinarium utgör en del av det ursprungliga programmet den 18 augusti.

INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM!

 

 

30 november 

Workshop Klimatpåverkan

Partners

  •  
  •