GRETA bjuder in till trendspaning!

GRETA bjuder in till trendspaning!

Arbetsgruppen för projektet GRETA välkomnar alla intresserade till webbinarium den 22 juni, 29 juni och 18 augusti 2022! För att informera branschen och andra intressenter om projektet kommer vi under tre eftermiddagar att presentera projektet och de resultat som har kommit fram i omvärldsbevakningen. Deltar gör forskare från RISE och det ges möjlighet till frågor och diskussioner. De tre områden som behandlas är Drivkrafter och nyckeltal, Resurseffektiv energianvändning samt Resurseffektiv materialanvändning.

 

22 juni 13.00 – 14.00: Drivkrafter och nyckeltal

Marie Bom berättar om vad som driver fram förändringar för ökad hållbarhet och hur tillverkningsföretag påverkas. Hon diskuterar också hur hållbarhet kan mätas och jämföras och vilka verktyg som idag finns tillgängliga.

29 juni 13.00 – 14.00: Resurseffektiv energianvändning

Per Sommarin ger en översikt över olika verktyg för att effektivisera energianvändningen i svenska gjuterier. Exempel visas från fallstudierna i GRETA-projektet.

18 augusti 13.00 – 14.30: Resurseffektiv materialanvändning

Henrik Borgström och Mahsa Saeidpour berättar om trender och aktiviteter för en mer resurseffektiv användning av metaller, legeringsämnen och formmaterial.

 

 

GRETA bjuder in till trendspaning!