Ny tillförordnad Generalsekreterare

Styrelsen i Svenska Gjuteriföreningen har utsett Diana Bogic, nuvarande kommunikationsstrateg, till tillförordnad Generalsekreterare. Diana Bogic tillträder även som tillförordnad VD i Svenska Gjuteriföreningens Service AB.
Peter Nayström lämnade sitt uppdrag den sista oktober.

 

- Jag vill tacka Peter för goda insatser under dessa fyra år. Peter har varit Generalsekreterare på Gjuteriföreningen sedan kansliet återöppnades 2016. Han har varit med på denna resa från start och gjort ett mycket bra jobb med att bygga uppverksamheten efter beslutet att dela upp administration och ledning i RISE och Gjuteriföreningen, säger Lars Johansson, styrelseordförande i Svenska Gjuteriföreningen.

-Det har varit en stor förmån att få vara en del i den förändring som Gjuteriföreningen genomgått under de gångna åren. Närheten till medlemsföretagen och allt det engagemang de visar är väldigt imponerande och en förutsättning för ett bra resultat. Fortsättningsvis kommer jag att arbeta, på deltid, policymässigt för föreningen kring energi, miljö och arbetsmiljöfrågor. Jag är övertygad att Diana är rätt person att drivaarbetet med föreningen vidare som tillförordnad och önskar henne lycka till medkommande utmaningar, säger Peter Nayström.

Diana Bogic har varit anställd på Gjuteriföreningen sedan 2016 och var dessförinnan på Swerea Swecast (nuvarande RISE Swecast) där hon arbetade med marknads- och utbildningsfrågor.

- Vi är glada att Diana Bogic tar sig an uppgiften att leda Gjuteriföreningen undernästkommande år. Det kommer bli en kontinuitet samtidigt som Diana kommer in medandra perspektiv som kommer vidareutveckla verksamheten, säger Lars Johansson.
Tjänsten som tf Generalsekreterare och tf VD är fram till sista oktober 2021.

- Det känns väldigt spännande att under nästkommande år få leda arbetet med att se efter våra medlemmars intressen och arbeta vidare med branschagendan. Gjuteriindustrin är innovativ, hållbar och en plats där allt är möjligt; men ändå är branschen lite av en doldis. Jag ser stor utvecklingspotential i att vidareutveckla arbetet med att vara en attraktiv bransch och jag ser fram emot att få göra det tillsammans med våra medlemmar.


Om Svenska Gjuteriföreningen
Svenska Gjuteriföreningen är en branschorganisation för gjuterier, leverantörer och företag som använder gjutna komponenter i sina produkter eller processer. Föreningen har idag runt 140 företag som medlemmar. Bland dessa finns såväl små- och medelstora företag, som globala koncerner som Volvo, Scania, Husqvarna, SKF, med flera.

Diana Bogic, ny tillförordnad generalsekreterare

Diana Bogic, ny tillförordnad generalsekreterare